Ugrás a tartalomra
Pannon/Csubrilo Zoltán

Zimski kamp u organizaciji Džudo kluba iz Kanjiže

2021.01.07
17:45
2021.01.07
21:11
Forrás
Pannon RTV
Blizu 10 mladih sportista učestvuje u zimskom kampu koji organizuje Džudo klub Partizan Kanjiža-Orom-Trešnjevac iz Kanjiže.
Pannon/Csubrilo Zoltán

Epidemija korona virusa uticala je i na ovaj sport, jer je većina takmičenja izostala, ali uprkos tome treninzi se nisu prekidali, kako bi se održali u formi.

Mladi u kampu treniraju dva puta dnevno. Iako Stefan Tolić iz Kanjiže svoje školovanje nastavlja u Budimpešti i nastupa za jedan od tamošnjih klubova, rado se vraća u svoj stari klub na treninge.

„Ove godine još uvek očekujem da ću biti u formi, da budem na istom nivou sa takmičarima iz Budimpešte, a onda ću se možda već ove, ili sledeće godine, i takmičiti."

Pannon/Csubrilo Zoltán

Organizatori su za mlade sportiste pripremili celodnevni program, a pored treninga je i druženje sastavni deo kampa. Gergo Rafai je član kluba blizu 7 godina, i kako je rekao, nedavno je stekao viši rang, zeleni pojas.

„Prvi trening je posvećen tehnikama, dok je drugi trening opušteniji, i to je uglavnom trening istezanja."

U kampu se akcenat stavlja na treninge snage na razvoj izdržljivosti, ali istovremeno ne zapostavljaju ni tehniku.

Karolj Vadas, trener, Džudo klub Partizan Kanjiža-Orom-Trešnjevac: „Vežbamo tehnike u stojećem stavu i tehnike na parteru. Za nekoga je to novina, a neko samo nastavlja, kako bi bolje savladao, da ne razmišlja na samim takmičenjima o tome koju će tehniku koristiti."

Trener je dodao da je prošle godine bilo malo takmičenja za decu, glavna takmičenja su odložena za ovu godinu i nadaju se da će ove godine završiti uspešnu sezonu.

zimski
Kamp
džudo
klub
Kanjiža
Partizan
Orom
Trešnjevac
takmičenje
trening

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije