Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Žitarice u okolini Kanjiže napreduju odgovarajućim tempom

2022.01.09
12:36
2022.01.09
16:31
Forrás
Pannon RTV
Snežni pokrivač će nastaviti da podiže nivo vlage u tlu i tako omogući razvoj žitarica. Vremenske prilike u proteklom periodu prijale su industrijskim kulturama.

Biljke iz jesenje setve lepo napreduju na oranicama u opštini Kanjiža. Vremenske prilike do sada prijale su pšenici i ječmu, te ratari nisu primetili tragove bolesti na biljkama čiji napredak je u odgovarajućoj fazi jer je završeno bokorenje – kaže Robert Kiš, poljoprivredni proizvođač. „Padavine uvek dobro dođu, zimske padavine, jer se spuštaju i u niže slojeve tla. Prošle godine se zemlja isušila. Ovamo kod nas su bili jako mali prinosi, tako da sneg štiti i od hladnoće, a i vlaga će ostati ovde žitaricama nakon topljenja."

Pannon RTV/Molnár Ádám

U potiskoj opštini sneg je padao u subotu, što nedvosmisleno dobro čini za razvoj žvitarica, jer napadao snežni pokrivač obezbeđuje potrebnu vlagu i temperaturu žitaricama koje se razvijaju – kaže ratar.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Što se tiče daljeg dobrog napredovanja žitarica, svakako bi, prema mišljenju ratara, bilo potrebno još padavina. Ukoliko region zahvati jaka zima, potreban je snežni pokrivač kako ne bi izazvao veću štetu u razvoju  žitarica.

Kanjiža
žitarice
sneg

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.