Ugrás a tartalomra

„Žitopromet" u Senti počeo da otkupljuje pšenicu

2020-07-01
18:10
2020-07-01
18:27
Forrás
Pannon RTV
Mlin „Žitopromet" u Senti 27. juna počeo je da preuzima pšenicu i do sada su ratari u njegove silose smestili oko šest hiljada tona hlebnog zrna.

Otkupljivači za predatu pšenicu za sada mogu da isplate samo početnu cenu, dok će krajnja cena biti dogovorena u narednim danima.

Punom parom odvijao se rad danas pre podne kod prijemnog dela gde su se teretna vozila smenjivala jedno za drugim.

„Ovamo za Sentu sam doneo pšenicu, oko 26 tona. Nikada ga ne pretovarim, oko 26 do 26,5 tona otprilike" kaže Slobodan Radovanov, vozač. 

Uzorci do sada predate pšenice pokazuju da je kvalitet ovogodišnjeg roda bolji nego lanjskog, ali je zbog suše smanjen prinos.

„U „Žitoprometu" se nadamo da će prinos biti isti kao i prethodnih godina, dakle između 65 i 70 tona, što je u potpunosti zadovoljava naše potrebe. Mislimo da to možemo da ostvarimo, nezavisno od toga što su prvi pokazatelji prinosa niži nego u prethodnim godinama" kaže Predrag Đurović, direktor, „Žitopromet", Senta. 

Direktor kaže da je cena pšenice još uvek nepoznata i u velikoj meri zavisi od ponude i potražnje. Dodaje da „Žitopromet" ratarima privremeno nudi cenu od 17 dinara, dok pravnim licima 16 dinara, zajedno sa porezom. Konačna cena roda biće utvrđena u narednim danima. 

Žitopromet
Senta
pšenica
otkup

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.