Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

2021.06.12
17:29
2021.06.12
17:45
Forrás
Pannon RTV
Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.

Stari i mladi podjednako su uživali u programu, isto kao i meštani i posetioci. Bilo je i onih koji u Čantavir, na Dan sela, došli iz Mađarske. Među njima je i Roža Kestl.

„Bili smo ovde i prošle godine i jako smo se dobro osećali. Prošle godine smo i kuvali, ja sam i pekla, i to je bilo jako dobro. Sada smo gosti, jer nas je samo troje došlo. Dobili smo ručak, koji je bio jako ukusan, dobro smo se osećali, doći ćemo i naredne godine, ako nas pozovu, i ako bude za to mogućnosti, i ako virus dozvoli."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ni deca se nisu dosađivala, jer osim stvaralačkih radionica, čekao ih je i dvorac na naduvavanje, predstavljanje plesova i još mnogi drugi programi.

Novo ostrvo u Čantaviru omogućava da se zajedno okupe rodbina i prijatelji – naglašava Atila Andraš Đuričin, predsednik mesne zajednice Čantavir: „Umemo dobro da se osećamo ovde, kod kuće, i zato je lepo i dobro. Srećemo se ovde sa svojom decom, prijateljima, zajedno smo sa porodicom, komšijama shvatamo koliko je lep život ovde kod kuće."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice je povodom dana sela istakao da je ova lokacija postala veoma lep i uređen javni prostor.

„Nakon epidemije nije ni potrebno naglašavati koliko je dobro da slobodno možemo da se okupljamo. Tokom ovog dana ovde će boraviti više hiljada ljudi. Svi se dobro osećaju, kuvaju, druže se, verujem da Dan sela upravo treba da bude posvećen tome."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Osim u kuvanju, ekipe su mogle da se odmere i u ribolovu i odbojci na pesku. U nedelju posetioce očekuju trke konja i utakmica u malom fudbalu, te takmičenje u tenisu.

dan sela

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije