Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Značajna ulaganja u saobraćajnu sigurnost u Senti

2022.10.04
16:15
2022.10.04
17:32
Forrás
Panon RTV
U toku su velika ulaganja u bezbednost saobraćaj i razvoj komunalne infrastrukture u Senti. Lokalna samouprava nastoji da ovim radovima poveća kvalitet života stanovnika.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Meštani su dugo bili nezadovoljni istrošenim stanjem mosta koji je povezivao Bačku i Banat. Vreme je ozbiljno nagrizlo i stubove mosta, zbog toga su radovi na obnovi bili neodložni.

Sebastijan Stantić, član Opštinskog veća Sente zadužen za privredu i turizam kaže: „Stručnjaci državnog  železničkog preduzeća su ovog marta procenili stanje mosta i zbog toga su preduzeli aktivnosti na očuvanju stabilnosti, što je značilo ograničenje brzine u javnom saobraćaju na 20 kilometara na čas, odnosno ograničenje na osovinsko opterećenje od 20 tona za teretni železnički saobraćaj. Potrebno je znati, a to smo dobili u zvničnom pismu od Ministarstva, da je u toku izrada projekta sanacije.“

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Uveliko traje izgradnja kanalizacije u ulici Čeh Karolja u Senti, koja bi trebala da bude završena narednih sedmica. Kada se okonča izgradnja kanalizacione mreže, Senta će biti prva opština u državi u kojoj će biti gotova čitava mreža sa prečistačem.

„Postepeno napredujemo, nisu objavljeni konkursi za izgradnju kanalizacije, zbog toga smo ovu investiciju ostvarili iz sopstvenih iznosa i ubuduće ćemo u osloncu na svoje snage završiti izgradnju kanalizacije na prostoru grada, u ovoj mesnoj zajednici, jer samo još nije završeno u MZ Kertek“ kaže Rudolf Cegledi, predsednik Opštine Senta. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ukupna vrednost trenutnih ulaganja je 3,2 miliona dinara. Pored ovih radova narednih sedmica u opštini će započeti saniranje udarnih rupa na putevima, između ostalog i na tornjoškom putu. U proteklom periodu sanacije puteva urađene su u Tornjošu, Bogarašu i Gornjem bregu. 

Senta
ulaganja
saobraćaj
Rudolf Cegledi
Sebastian Stantić

Najnovije

14:04

Pojeftinilo veštačko đubrivo

Veštačko đubrivo, koje je nezamenljivo za useve, tokom jeseni je koštalo 110 dinara, sada se može kupiti i za 90 dinara. Poljoprivrednici su zadovoljni zbog pada cene, ali kažu da je i pored pojeftinjenja, ta cena i dalje visoka.
11:07, Frissítve: 11:15

Borba Anite Pager da ponovo prohoda

Anita Pager, 26-godišnja devojka iz Mužlje, usled nesreće je pre pet godina ostala nepokretna. U pomoć joj je pritekla Fondacija “Budi Human” kampanjom prikupljanja sredstava za njenu operaciju na Tajlandu. Do maja treba prikupiti 16 miliona dinara.
11:46

Poskupeli dizel i benzin

Litar evrodizela će od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama koštati maksimalno 200, a benzina evropremijum BMB 95 najviše 170 dinara, saznaje RTS.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.

Penzioneri, pažnja!

PIO fond: Najniža penzija u Srbiji 20.631 dinara, a najviša više od 190.000