Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Značajne investicije u infrastrukturu Bečeja i Bačko Petrovog Sela

2019-10-18
20:45
Forrás
RTV Pannon
U Bečeju počela rekonstrukcija Zelene ulice, a sportski centar i škola dobiće novi mokri čvor. U Bačko Petrovom Selu popločavaju se ulice i obnavlja rukometni teren.

Buka mašina probija deo Zelene ulice, između ulice Uroša Predića i Zmaj Jovine, tako je ova deonica zatvorena za saobraćaj sledeće tri nedelje. Glavna arterija grada dobiće novi put, trotoar i parking mesta. Za rekonstrukciju Zelene ulice, Pokrajinska uprava za kapitalna ulaganja uložila je 93, a opština Bečej 42 miliona dinara. “Zajedničkim radom i investicijama, sarađujući sa pokrajinskom i republičkom administracijom, u opštinskom budžetu ćemo imati novca da potrošimo na ono što je najpotrebnije” – rekao je gradonačelnik Dragan Tošić o materijalnoj pozadini rekonstrukcije.

Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas radove u Bečeju i Bačkom Petrovom Selu. Uz pomoć pokrajinske podrške, obnavlja se fiskulturna sala OŠ “Mihalj Šamu” i mokri čvor sportskog centra u Bečeju, kao i rukometni teren u Bačko Petrovom Selu. “Vrednost tri ugovora je skoro 100 hiljada evra. Znači da na obnovu ovih sportskih objekata trošimo skoro 12 miliona dinara. Podsetio bih vas da je Pokrajinska uprava za kapitalna ulaganja pre godinu i po dana takođe podržala obnovu krova sportskog centra” naglasio je Milićević.

Zelena ulica u Bečeju biće obnovljena od Zmaj Jovine do Republikanske ulice, na ovoj deonici biće postavljen novi sloj asfalta, trotoar, ulična rasveta, prilazi i parkirališta za vozila.

Bečej
Bačko Petrovo Selo
investicije
infrastruktura

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.