Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Značajne investicije u infrastrukturu Bečeja i Bačko Petrovog Sela

2019.10.18
20:45
Forrás
RTV Pannon
U Bečeju počela rekonstrukcija Zelene ulice, a sportski centar i škola dobiće novi mokri čvor. U Bačko Petrovom Selu popločavaju se ulice i obnavlja rukometni teren.
Pannon RTV

Buka mašina probija deo Zelene ulice, između ulice Uroša Predića i Zmaj Jovine, tako je ova deonica zatvorena za saobraćaj sledeće tri nedelje. Glavna arterija grada dobiće novi put, trotoar i parking mesta. Za rekonstrukciju Zelene ulice, Pokrajinska uprava za kapitalna ulaganja uložila je 93, a opština Bečej 42 miliona dinara. “Zajedničkim radom i investicijama, sarađujući sa pokrajinskom i republičkom administracijom, u opštinskom budžetu ćemo imati novca da potrošimo na ono što je najpotrebnije” – rekao je gradonačelnik Dragan Tošić o materijalnoj pozadini rekonstrukcije.

Pannon RTV

Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas radove u Bečeju i Bačkom Petrovom Selu. Uz pomoć pokrajinske podrške, obnavlja se fiskulturna sala OŠ “Mihalj Šamu” i mokri čvor sportskog centra u Bečeju, kao i rukometni teren u Bačko Petrovom Selu. “Vrednost tri ugovora je skoro 100 hiljada evra. Znači da na obnovu ovih sportskih objekata trošimo skoro 12 miliona dinara. Podsetio bih vas da je Pokrajinska uprava za kapitalna ulaganja pre godinu i po dana takođe podržala obnovu krova sportskog centra” naglasio je Milićević.

Zelena ulica u Bečeju biće obnovljena od Zmaj Jovine do Republikanske ulice, na ovoj deonici biće postavljen novi sloj asfalta, trotoar, ulična rasveta, prilazi i parkirališta za vozila.

Bečej
Bačko Petrovo Selo
investicije
infrastruktura

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.