Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Žolt Nemet u Bečeju: Mađarska nije anti-evropska

2019-05-14
18:49
Forrás
Pannon RTV
Predsednik spoljnjopolitičkog odbora parlamenta Mađarske boravio u Bečeju i govorio o odnosu Evrope i Mađarske.

Predsednik spoljnjopolitičkog odbora mađarskog parlamenta Žolt Nemet je boraveći danas u Bečeju na okruglom stolu rekao da nije tačno da je Mađarska anti-evropska, već da možda malo drugačije zamišlja Evropu nego drugi. On je kazao i da Evropa promašuje svoj put, što nas brine i što nam donosi zadatke.

Na ovom događaju ukazano je na značaj izborima za Evropski parlament koji su pred nama. Domaćin dešavanja bio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, a među učesnicima su bili i evroposlanik Andor Deli te generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić.

"Smatram da Evropa stoji pred jako važnom odlukom, i to može da se odnosi i na nas. Mogao bih i tako da kažem da imamo načina da utičemo na Evropu da ne uništi samu sebe, dok se celokupna mađarska nacija ne priključi Evropskoj uniji. Sada treba da se pozabavimo i time da kažemo svoje mišljenje o tome u kojem smeru da se razvija Evropa" – izjavio je Žolt Nemet, Predsednik spoljnjopolitičkog odbora mađarskog parlamenta, član mađarske vladajuće stranke Fides.    

Žolt Nemet
Bečej
Ištvan Pastor
Andor Deli
Janoš Babić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.