Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Žolt Nemet u Bečeju: Mađarska nije anti-evropska

2019-05-14
18:49
Forrás
Pannon RTV
Predsednik spoljnjopolitičkog odbora parlamenta Mađarske boravio u Bečeju i govorio o odnosu Evrope i Mađarske.

Predsednik spoljnjopolitičkog odbora mađarskog parlamenta Žolt Nemet je boraveći danas u Bečeju na okruglom stolu rekao da nije tačno da je Mađarska anti-evropska, već da možda malo drugačije zamišlja Evropu nego drugi. On je kazao i da Evropa promašuje svoj put, što nas brine i što nam donosi zadatke.

Na ovom događaju ukazano je na značaj izborima za Evropski parlament koji su pred nama. Domaćin dešavanja bio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, a među učesnicima su bili i evroposlanik Andor Deli te generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić.

"Smatram da Evropa stoji pred jako važnom odlukom, i to može da se odnosi i na nas. Mogao bih i tako da kažem da imamo načina da utičemo na Evropu da ne uništi samu sebe, dok se celokupna mađarska nacija ne priključi Evropskoj uniji. Sada treba da se pozabavimo i time da kažemo svoje mišljenje o tome u kojem smeru da se razvija Evropa" – izjavio je Žolt Nemet, Predsednik spoljnjopolitičkog odbora mađarskog parlamenta, član mađarske vladajuće stranke Fides.    

Žolt Nemet
Bečej
Ištvan Pastor
Andor Deli
Janoš Babić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U utorak padavine donose osveženje

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na tropsku vrućinu, jer tokom najtoplijeg dela dana može biti i 40 stepeni. U utorak stižu oluje i pljuskovi.
Extreme man versenyen a sportolók

Uspeh triatlonaca Subotice

Triatlonci Subotice uspešno su učestvovali na ovogodišnjem Extrememan – Iron man triatlonu, koji se održao po 30. put u mađarskom gradu Nađatad.