Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zoltan Bičkei: Danas nema pesničkih filmova

2020-01-26
15:29
Forrás
Pannon RTV
U svečanom ambijentu u Domu kulture u Senti prikazan je kratak igrani film Zoltana Bičkeija „Video sam". (Láttam). Ostvarenje prepušta gledaocu da iz svog ugla vrednuje film.

Kako je reditelj rekao, danas su već nestali pesnički filmovi, oni koji se baziraju na maštovitosti slike. Smatra da je film kao umetnost danas pred nestajanjem. „Kao mladić, srednjoškolac pravio sam ovakve filmove, više nas ih je snimalo. U to vreme prirodno je bilo da u malom gradu, amaterskom kamerom, svako načini svoju malu etidu, slikom predstavi svoju zbirku. Danas se već ne posmatra kroz slike, nema istinskog gledanja kroz slike, o tome sam govorio, zbog toga su filmovi šablonski, sa istom atmosferom, identični. Pokušavaju da variraju ideju, pokušavaju da suoče ideje. To nije dovoljno. Posmatranje, gledanje, unutrašnji pogled, usmeravanje pogleda, zamišljanje, sve to nedostaje."

film
pesnički
Senta
Zoltan Bičkei
igrani film

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.