Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zoltan krenuo kući – stiže proleće

2019.02.23
20:56
Forrás
pecsistop.hu
Crna roda Zoltan krenuo je kući – pokazuju podaci koje odašilje GPS zakačen za pticu.

Prema podacima mađarskog preduzeća Gemenc, zaduženog za brigu o prirodi, odašiljač koji ptica nosi od leta 2016. godine, zaćutao je prošlog oktobra. Objašnjenje je da je crna roda nazvana Zoltan odletela ka prostoru Centralno afričke republike, na teritoriju sa koje signal nema dovoljnu jačinu. Za to vreme podaci o njenom kretanju skladište se u memoriju uređaja, sve dok ptica ne dospe ne teritoriju kada ponovo mogu da se očitaju. Prekid u komunikaciji sada se dogodio: 20. februara ponovo se oglasio odašiljač, kada je Zoltan stigao do Sudana, što znači da je ptica krenuli ka svom gnezdu u Mađarskoj, na prostoru koje pokriva preduzeće Gemenc, u okviru Nacionalnog parka Dunav-Drava.

roda
proleće

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!