Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Žombor Ujvari u parlamentu govorio o opasnostima od ilegalne migracije

2022.12.06
14:26
Forrás
Panon RTV
Na sednici Skupštine SrbijeŽombor Ujvari, poslanik SVM-a govorio je o opasnostima koje nosi ilegalna migracija, o nedavnom oružanom obračunu u Horgošu i uputio nekoliko pitanja ministru unutrašnjih poslova.

Poslanik SVM-a izvestio je o tome koliko je otežan život stanovnika u pograničnim mestima, pre svega u Kanjiži, Horgošu, Martonošu, Majdanu i Rabe. Povodom ovih dešavanja od početka se jedino oglasio Savez vojvođanskih Mađara. Ujvari je kazao da se pored neovlašćenog korišćenja oružja, pojavila i prostitucija i trgovina drogom. U koalicionom sporazumu između SNS-a i SVM-a posebna pažnja je posvećena rešavanju problema koji su izazvani migrantskom krizom.

Žombor Ujvari je izrazio zadovoljstvo što je policija sa svoje strane preduzela odmah primetne efikasne i pravovremene poteze povodom oružanog incidenta u Horgošu. U pitanju upućenom resornom ministru Žombor Ujvari se interesovao koje mere planira da preduzme Ministarstvo unutrašnjih poslova u cilju sprečavanja događaja poput ovog poslednjeg koji mogu da ugroze bezbednost meštana. Takođe je upitao da li meštani u naseljima pogođenim migracijom mogu da očekuju povećanje javne bezbednosti i pojačano prisustvo policije.

Žombor Ujvari
migracija

Najnovije

14:04, Frissítve: 16:32

Posetila su nas deca iz obdaništa

Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.