Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

“Žurim na veronauku, Isus te tamo čeka”

2019-08-25
12:57
2019-08-25
18:05
Forrás
Pannon RTV
Temerinskoj crkvenoj zajednici danas je predstavljeno 54 đaka prvaka, koji za nedelju dana prvi put sedaju u školske klupe.

Još sedam puta spavamo – čuće se večeras u mnogim vojvođanskim porodicama. Budući prvaci uveliko broje dane do početka škole. U mnogim mestima zadnje nedelje raspusta počinju programi pred početak škole. Danas je temerinskoj crkvenoj zajednici predstavljeno 54 đaka prvaka, koji za nedelju dana prvi put sedaju u školske klupe.

U nedelju su zvona temerinske crkve Sveta Rozalija pozdravila prvake i njihove roditelje. Mališani su radosno prepričavala kako se pripremaju za školu.

Roditelji su u crkvenom dvorištu takođe razgovarali o početku škole. Smatraju da je važno da njihova deca pored razredne zajednice učestvuju i u drugim aktivnostima koje jačaju mađarsku kulturu i tradiciju.

Lokalna crkvena zajednica određuje način života mnogih temerinskih porodica. “Mi živimo veru sa svakim detetom, svaki dan. Dolazimo svake nedelje i mislimo da je to važno, smatramo da dobri Bog brine o njima” kaže Karola Čorba iz Temerina.

Roditelji su otpratili svoju decu do oltara, gde su ih stariji drugari pozdravili rečima “Žurim na veronauku, Isus te tamo čeka”.

U crkvenoj zajednici Temerina veliki naglasak se polaže na vaspitanje mladih generacija. “Otkad je u školi veronauka,  veći naglasak je na pozivanju u crkvu. Prisustvuju misi, a nakon toga se sastajemo i sa roditeljima” navodi Laslo Sunđi sveštenik u Temerinu.

Najmlađi članovi crkvene zajednice započinju školsku godinu 2. septembra osveštanjem školskih torbi.

veronauka
Isus
đaci
crkva

Slične vesti

Najnovije

20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće
15:33, Frissítve: 19:59

Poznati glasovi u Zenti

Mali broj budimpeštanskih pozorišta može se pohvaliti sa toliko poznatih sinhronih glasova, kao što je to slučaj sa Novim pozorištem. Njihova predstava "Ljudi glasovi" govori o toj profesiji.
16:47, Frissítve: 19:59

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.

Najčitanije

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.