Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

“Žurim na veronauku, Isus te tamo čeka”

2019-08-25
12:57
2019-08-25
18:05
Forrás
Pannon RTV
Temerinskoj crkvenoj zajednici danas je predstavljeno 54 đaka prvaka, koji za nedelju dana prvi put sedaju u školske klupe.

Još sedam puta spavamo – čuće se večeras u mnogim vojvođanskim porodicama. Budući prvaci uveliko broje dane do početka škole. U mnogim mestima zadnje nedelje raspusta počinju programi pred početak škole. Danas je temerinskoj crkvenoj zajednici predstavljeno 54 đaka prvaka, koji za nedelju dana prvi put sedaju u školske klupe.

U nedelju su zvona temerinske crkve Sveta Rozalija pozdravila prvake i njihove roditelje. Mališani su radosno prepričavala kako se pripremaju za školu.

Roditelji su u crkvenom dvorištu takođe razgovarali o početku škole. Smatraju da je važno da njihova deca pored razredne zajednice učestvuju i u drugim aktivnostima koje jačaju mađarsku kulturu i tradiciju.

Lokalna crkvena zajednica određuje način života mnogih temerinskih porodica. “Mi živimo veru sa svakim detetom, svaki dan. Dolazimo svake nedelje i mislimo da je to važno, smatramo da dobri Bog brine o njima” kaže Karola Čorba iz Temerina.

Roditelji su otpratili svoju decu do oltara, gde su ih stariji drugari pozdravili rečima “Žurim na veronauku, Isus te tamo čeka”.

U crkvenoj zajednici Temerina veliki naglasak se polaže na vaspitanje mladih generacija. “Otkad je u školi veronauka,  veći naglasak je na pozivanju u crkvu. Prisustvuju misi, a nakon toga se sastajemo i sa roditeljima” navodi Laslo Sunđi sveštenik u Temerinu.

Najmlađi članovi crkvene zajednice započinju školsku godinu 2. septembra osveštanjem školskih torbi.

veronauka
Isus
đaci
crkva

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije