Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

1 millió 464 ezernél több fertőzött világszerte

2020-04-08
07:26
2020-04-16
20:50
Forrás
Pannon RTV
Csaknem másfél millió koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak eddig világszerte. A kórba mintegy 85 ezren haltak bele, a gyógyultak száma pedig megközelítőleg 315 ezer.

- Viszonylag alacsony, öt százalék alatti a halálozási arány a Nyugat-Balkánon, a járványügyi szakértők azonban a következő két hétre várják a járvány tetőzését a térségben, amikor több halálos áldozatra kell számítani.

Kép: Tanjug/AP Photo/Kemal Softic

- Washington az Egészségügyi Világszervezetnek nyújtott hozzájárulás felfüggesztését fontolgatja - közölte Donald Trump a koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport sajtótájékoztatóján. Az amerikai elnök egy Twitter-bejegyzésében már korábban is bírálta a szervezetet. Kína iránti elfogultsággal vádolta a WHO-t.

Kép: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

- Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett. Kedd éjfélig összesen 81 802 Covid-19 megbetegedést regisztráltak Kínában, közülük eddig 3333-an hunytak el.

Kép: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

- Az Amerikai Egyesült Államokban április első hetében drasztikusan nőtt a megbetegedések és a halálozások száma - a Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti adatai szerint. Az új típusú koronavírus ugyanis egész márciusban 4 ezer halálos áldozatot követelt, míg április első hetében 8 ezren hunytak el.

Kép: Tanjug AP Photo/Gregory Bull

A kórba 82 ezernél is többen haltak bele világszerte, a gyógyultak száma mintegy 300 ezer.

Az európai gócpontnak számító Olaszországban valamelyest csökkent a vírus fertőzésének intenzitása, de így is az elmúlt 24 órában több mint hatszázan hunytak el. Ezzel a halottak száma meghaladja a 17 ezret, a fertőzötteké pedig a 135 ezret.

Franciaországban egy nap alatt mintegy 1400 személynél bizonyult végzetesnek a kór, így a halottak száma meghaladja már a 10 ezret. A francia hatóságok mintegy 110 ezer fertőzöttről tudnak.

A világon a legtöbb megbetegedést az Amerikai Egyesült Államokban regisztrálták, itt 400 ezer fertőzöttről tudnak. A fertőzés 209 országban van jelen világszerte.

koronavírus
fertőzött
világszerte
Franciaország
Olaszország

Most

20:49, Frissítve: 21:25

Győzött, ezzel pedig már harmadik a TSC

A topolyai kék-fehéreknél mind a két gólgyáros, Lukić és Szilágyi is betalált, így Szabó Zoltán együttese 3:1-re nyert az újvidéki Proleter vendégeként.

Népszerű