Ugrás a tartalomra
Pixabay/TheDigitalArtist

10-ből 4 fiatal nem akar gyereket vállalni a klímaváltozás miatt

2021.09.17
08:02
2021.09.17
08:28
Forrás
szeretlekmagyarország.hu
A felmérésben részt vevők kétharmada számolt be arról, hogy szorong a globális felmelegedés várható következményei miatt.

10-ből 4 fiatal nem akar gyereket vállalni a klímaváltozás miatt - derül ki egy kutatás eredményeiből. A 16 és 25 év közötti fiatalok 60 százaléka nagyon aggódik a klímaváltozás miatt - írja a BBC a globális kutatás alapján.

A Bath-i Egyetem további öt egyetemmel összefogva 10 országban kérdezett meg 10 ezer fiatalt a klímaválsággal kapcsolatban. A megkérdezettek több mint 45 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos érzései rányomják a bélyeget a hétköznapokra is.

A válaszadók háromnegyede szerint a jövő egyenesen ijesztőnek tűnik. A felmérésben részt vevők kétharmada számolt be arról, hogy szorong a globális felmelegedés várható következményei miatt.

klímaváltozás
fiatalok
felmérés
szorongás
gyerekvállalás

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.
20:07, Frissítve: 07:57

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.