Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

100 millió eurós adomány a Notre-Dame újjáépítésére

2019.10.02
07:21
2021.04.15
07:58
Forrás
hirado.hu
100 millió eurót adományozott a párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítésére Francois Pinault bretagne-i mecénás és a fia.

A megállapodást Michel Aupetit párizsi érsekkel írták alá. „Április 15-én este tizenegy órakor néztük a lángoló székesegyházat, egyeztettünk, és döntöttünk erről az adományról” – mondta a mecénás, hangsúlyozva, hogy azért hagyott fel az ilyen ügyeknél szokásos diszkrécióval, hogy másokat is hasonló lépésre késztessen.

tűz
Párizs
érsek
adomány
újjáépítés
Notre-Dame
Notre-Dame-székesegyház

Most

16:50

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Francia Nagydíjat, ezzel növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnal szemben.
15:00

Negyeddöntőben a szerb lányok

Legyőzte a montenegrói csapatot a szerb női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában. Ezzel a szerbek bejutottak a negyeddöntőbe.
14:03, Frissítve: 14:10

Új szirtiborzfajt azonosíthattak

A szirtiborzok harsány hívóhangja visszhangzik éjjelente Afrika erdőségeiben, azonban az, hogy pontosan milyen is ez a hang, az állat élőhelyétől függ.
13:18

Nincsenek panaszai Szalai Ádámnak

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya jól érzi magát. Miután a szombati orvosi vizsgálatok során nem találtak nála problémát, az éjszakát már Telkiben töltötte.

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.