Ugrás a tartalomra

11 bányász rekedt egy kínai bányában

2016.12.06
08:56
Robbanás következtében omlott be a bánya hétfő éjjel a közép-kínai Hupej tartományban
Robbanás következtében omlott be a bánya hétfő éjjel a közép-kínai Hupej tartományban. Egy héten belül ez a harmadik bányaszerencsétlenség Kínában, ahol a legtöbb szenet bányásszák a világon és egyben itt használják fel a legnagyobb mennyiségben a felszínre hozott fűtőanyagot.Áldozatokról még nem érkezett hír, de nem zárható ki, hogy emberéletet is követelt a tragédia.(index.hu)
Kína
bányaszerencsétlenség
Hupej

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.