Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt

11 országban, 80 esetben regisztrálták eddig a majomhimlőt

2022.05.21
10:01
2022.05.21
10:28
Forrás
Szerbiai RTV
Az Egészségügyi Világszervezet közlése szerint további 50 gyanús esetet vizsgálnak a hatóságok.

Egyebek között Olaszországban, Svédországban, Spanyolországban, Portugáliában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában fedezték fel eddig a vírus jelenlétét. Az illetékesek szerint a fertőzés terjedésének gyorsulására van kilátás az elkövetkező időszakban.

A majomhimlő egyébként nem számít halálos kórnak, 2-4 hét a felépülési idő, viszonylag enyhe vírusfertőzésnek számít. Ez a betegség emberről emberre nehezen terjed. Konkrétan a majomhimlő ellen nincs védőoltás, de a kanyaró elleni vakcina 85 százalékban véd ellene.

majomhimlő
járvány

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.