Ugrás a tartalomra
Szerb útlevél
Pannon RTV / Tóth Lívia

126 országba utazhatunk szerb útlevéllel vízum nélkül

2018-12-05
20:51
Forrás
Szerbiai RTV
Ezzel Szerbia a 31. a Passport Index ranglistáján.

Az élen az Egyesült Arab Emírségek útlevele áll, mivel az ország állampolgárai 167 országba utazhatnak vízum nélkül, őt követi Németország és Szingapúr 166-al. Magyarország útlevele az ötös csoportba került, a magyar állam által kiállított útiokmánnyal 163 országba lehet belépni vízum nélkül. A volt Jugoszláv tagköztársaságok közül a szlovén útlevél ér a legtöbbet, majd Horvátországé következik. Szerbia a harmadik, őket Macedónia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina követi. A lista legalján az afgán útlevél áll, amivel csak 29 országba lehet belépni vízum nélkül.

útlevél

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.