Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

178-ra emelkedett a múlt heti bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma

2020-08-14
16:34
Forrás
MTI
Emellett 6000-en megsérültek és 30-an eltűntek - derül ki az ENSZ pénteken közzé tett vizsgálatából, melyet a katasztrófa 15 kilométeres körzetében végeztek.

A robbanás a környék hat kórházában okozott működési fennakadásokat és több mint 20 egészségügyi intézményt megrongált. Valamint kár keletkezett nagyjából 120 iskolaépületben is, ez csaknem 50 ezer tanulót érint. A lakóépületek közül is csaknem 1000 megrongálódott. A jelentés szerint főként kiadó lakások voltak, ezért úgy vélik, hogy sok otthon nélkül maradt embernek van hová mennie.

Bejrút élelmiszer-ellátása nincs veszélyben, de az ország gabonatárolója megsérült, ezért az ENSZ Világélelmezési Programja liszttel és gabonával támogatja Libanont az élelmiszerhiány elkerülése érdekében.

ammónium-nitrát
Bejrút
robbanás
áldozatok
ENSZ
élelmiszer-ellátás

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.