Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Boris Roešler/dpa

188-ra nőtt a nyugat-európai áradások áldozatainak száma

2021.07.19
17:14
2021.07.19
18:37
Forrás
Pannon RTV, MTI
Németországban még mindig több száz eltűnt személy után kutatnak.

Már 188-ra nőtt a nyugat-európai országokat sújtó áradások áldozatainak száma. Németországban 157 áldozatot követelt a természeti katasztrófa, de attól félnek, hogy ez a szám tovább fog nőni. Szlovákiát és Ausztriát sem kímélte az időjárás hétvégén és éjszaka. Több helyen hatalmas pusztítást hagyott maga után a vihar.

Továbbra is nagy erőkkel kutatnak túlélők után a hatóságok az árvíz sújtotta nyugat-németországi vidékeken. Közben ahol csak lehet, már végzik a kármentési munkálatokat. Ausztria-szerte, Salzburgban, Tirolban és Felső-Ausztriában is áradásokat okozott a jelentős mennyiségű csapadékkal járó vihar a hétvégén és vasárnap éjszaka. Sérültekről, halálos áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. Több száz tűzoltó, katasztrófavédelmi szakember és önkéntes dolgozott, hogy a házakba betörő vizet kiszivattyúzzák. Több út járhatatlanná vált Felső-Ausztriában, ahol a tűzoltókat több mint ötszáz esethez riasztották.

Tanjug/AP/Oliver Berg/dpa

Szlovákiát sem kímélte az időjárás hétvégén és éjszaka. Több helyen hatalmas pusztítást hagyott maga után a vihar. Elárasztott utak, kicsavart fák, hömpölygő vízfolyam és jégeső okozta károkra ébredtek az ott lakók. Pozsony mellett több kisebb településen áradásokat okozott a hatalmas vihar, ami elöntötte az utakat és a kerteket. Jelentősen megemelkedett a Duna vízszintje.

Belgiumban és Hollandiában a legtöbb folyó vízszintje stagnált vagy apadni kezdett a hét végére a szerdán kezdődött heves esőzések után, és a mentési műveletek fokozatosan befejeződnek. Az árvíz sújtotta kelet-belgiumi régiókban további áldozatok után kutatnak, a dél-hollandiai Limburg tartományban pedig megkezdték a gátak szilárdságának ellenőrzését.

vihar
Nyugat-Európa

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.