Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

20 hónap után Izrael újra beengedi az országba a külföldi turistákat

2021.11.01
12:42
Forrás
Beta
A koronavírus-világjárvány kezdete óta zárva voltak az ország határai a turisták előtt.

Az idei év folyamán több alkalommal is elhalasztották a nyitást, most azonban a helyzet változott, bár a vörös jelzésű országokból egyelőre nem fogadnak turistákat, és az sem mindegy, melyik vakcinát és mikor vették fel a beutazók. Csak az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet által jóváhagyott védőoltás az elfogadott, legkésőbb fél évvel az utazás előtt.

A jelek szerint Izrael most a járvány negyedik hullámának végén van. Vasárnap 218 súlyos beteg volt, egy hónappal ezelőtt pedig még 750.

Izrael
turista
nyitás
koronavírus

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.