Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

200 millió adag oltóanyagot ajánl fel a rászoruló országoknak az Európai Unió

2021.09.15
11:20
Forrás
MTI
Az oltási folyamat felgyorsítása mellett az EU folytatja a járvány elleni küzdelmet.

Az Európai Unió számára prioritás, hogy felgyorsítsa a koronavírus elleni oltás beadásának globális folyamatát, ezért 200 millió adag oltóanyagot ajánl fel a rászoruló országoknak.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén azt mondta, mivel a világ nagy részén még mindig jelentős elmaradás van az oltottság terén, az Unió a felajánlást legkésőbb a jövő év közepéig teljesíteni fogja.

Az oltási folyamat felgyorsítása mellett az EU folytatja a járvány elleni küzdelmet, illetve azon dolgozik, hogy megerősítse a világjárványok elleni ellenállóképességét - tette hozzá a bizottsági elnök.

oltóanyag
Európai Unió
segély
Ursula von der Leyen

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.