Ugrás a tartalomra
máanyag zacskók
Pannon RTV/Csipak Edvin

2020-tól nem gyártanak egyszer használatos műanyag zacskókat Ausztriában

2018-12-06
10:17
Forrás
Pannon RTV
A zacskók teljes tilalmáról szóló előterjesztést fogadott el az osztrák kormány, amely összhangban van az uniós környezetvédelmi irányelvekkel.

A tilalom nem terjed ki azokra a stabilabb anyagból készült zacskókra, amelyeket például lakberendezési áruházakban lehet kapni. Az osztrák élelmiszerüzletekben évente több mint 400 millió műanyag zacskót használnak el. Ez évi 5-7000 tonnányi műanyaghulladékot jelent. Franciaország és Olaszország után Ausztria lesz a harmadik európai ország, amely teljes körű tilalmat rendel el.

műanyag zacskó
Ausztria

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.