Ugrás a tartalomra
máanyag zacskók
Pannon RTV/Csipak Edvin

2020-tól nem gyártanak egyszer használatos műanyag zacskókat Ausztriában

2018-12-06
10:17
Forrás
Pannon RTV
A zacskók teljes tilalmáról szóló előterjesztést fogadott el az osztrák kormány, amely összhangban van az uniós környezetvédelmi irányelvekkel.

A tilalom nem terjed ki azokra a stabilabb anyagból készült zacskókra, amelyeket például lakberendezési áruházakban lehet kapni. Az osztrák élelmiszerüzletekben évente több mint 400 millió műanyag zacskót használnak el. Ez évi 5-7000 tonnányi műanyaghulladékot jelent. Franciaország és Olaszország után Ausztria lesz a harmadik európai ország, amely teljes körű tilalmat rendel el.

műanyag zacskó
Ausztria

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.