Ugrás a tartalomra
euro
Pixabay/geralt

209 millió eurós lottónyeremény Olaszországban

2019-08-14
18:32
Forrás
MTI/AFP/APA/ANSA
Minden idők legnagyobb, 209 millió eurós európai lottónyereményét ütötték meg kedden este Olaszországban a Superenalotto hatoslottón.

A nyertes szelvényt a Milánóhoz közeli Lodi egyik óvárosi trafikjában vásárolták 2 euróért egy automatából. Ennek alapján feltételezik, hogy a nyertes egy helyi, környékbeli lakos lehet. Olaszországban egyébként soha nem hozzák nyilvánosságra a lottónyertesek nevét. A nyereményt szerencseadó sújtja, amelynek mértéke 2017 óta 12 százalék, így a mostani rekordnyereményből körülbelül 25 millió euró az államkassza bevételeit gyarapítja majd.

Olaszország
lottó
lottónyeremény
nyeremény

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.