Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kostiantyn Liberov

213 napja tart az orosz-ukrán háború

2022.09.24
16:28
Forrás
Szerbiai RTV
Kijev folytatja az ellentámadást, az ukrán hadsereg továbbra is nyomul előre keleten.

Az orosz erők az éjszaka folyamatosan ágyúzták Zaporizzsját. Mindeközben négy orosz ellenőrzés alatt tartott ukrán régióban népszavazást tartanak az Oroszországhoz való csatlakozásról. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök rendeletet írt alá 20 katonai közigazgatás felállításáról az ország keleti részén lévő Luhanszk régióban azokon a településeken, amelyek nem állnak Kijev ellenőrzése alatt. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke New Yorkban azt nyilatkozta, hogy az Európai Uniónak meg kell nyitnia a határait az Oroszországból menekülők előtt.

Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű