Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kostiantyn Liberov

213 napja tart az orosz-ukrán háború

2022.09.24
16:28
Forrás
Szerbiai RTV
Kijev folytatja az ellentámadást, az ukrán hadsereg továbbra is nyomul előre keleten.

Az orosz erők az éjszaka folyamatosan ágyúzták Zaporizzsját. Mindeközben négy orosz ellenőrzés alatt tartott ukrán régióban népszavazást tartanak az Oroszországhoz való csatlakozásról. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök rendeletet írt alá 20 katonai közigazgatás felállításáról az ország keleti részén lévő Luhanszk régióban azokon a településeken, amelyek nem állnak Kijev ellenőrzése alatt. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke New Yorkban azt nyilatkozta, hogy az Európai Uniónak meg kell nyitnia a határait az Oroszországból menekülők előtt.

Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű