Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

333. napja tart az ukrajnai háború

2023.01.22
09:01
2023.01.22
12:19
Forrás
Pannon RTV
Az orosz erők új offenzívát indítottak a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban. Újabb Sea King névre hallgató brit helikopter érkezett Ukrajnába – jelentette be Olekszij Rezsnyikov, az ország védelmi minisztere.

Rezsnyikov szerint ez hatalmas erősítés az ukrán haditengerészet számára. A miniszter úgy véli, hogy a későbbiekben is folytatódhat a britekkel való együttműködés. Az érkező helikopterek számáról nem közölt pontos adatot.

A felek egyébként novemberben kötöttek megállapodást a Sea King nevű helikopterekről. Oroszország erre azt válaszolta: erősebb fegyverekkel fog reagálni az Ukrajnának szállított nyugati fegyverekre.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója azt üzente a szövetségeseknek, hogy gyorsabban gondolkodjanak a katonai segélyek növelésén.

Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke új hazafias háborúnak nevezte Oroszország konfliktusát Ukrajnával és a Nyugattal.

A donyecki régióban az elmúlt 24 órában több mint 25 település került tűz alá. Oroszország emellett fokozta a tüzérségi támadásait is.

A támadás során "kedvező pozíciókat" foglaltak el az oroszok - ezt állítják az orosz katonai tisztviselők. A Zaporizzsja régióban az orosz erők több mint 160 ágyúzást hajtottak végre az éjszaka folyamán. Oroszország emellett fokozza a fő frontvonalon kívüli kelet-ukrajnai régiók ágyúzását Donbászban.
 

Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

A harcok az augusztus végi agresszív ukrán ellentámadás óta Donbaszban összpontosulnak, amely magában foglalja a részben Oroszország által ellenőrzött Luhanszk és Donyeck régiók nagy részét. Orosz támadás ért egy ipari üzemet a Dnyipro régióban található Marhanec városban.

Az orosz megszállók nehéztüzérséggel és MLRS-rakétákkal vették célba a várost. Komoly kár keletkezett. Információk szerint a támadásban senki nem sérült meg.

Ukrajna
Oroszoroszág
haború

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.