Ugrás a tartalomra

-53 fokkal dőlt meg a hidegrekord egy kínai városban

2023.01.23
10:03
Forrás
hirado.hu
Mínusz 53 fokos rekord hideget mértek vasárnap Kína legészakibb városában, Mohóban – közölte a helyi meteorológiai szolgálat.

Az orosz határ közelében fekvő városban vasárnap már a harmadik egymást követő napon süllyedt mínusz 50 Celsius-fok alá a minimum-hőmérséklet.

A legújabb hideghullámban a térség sok más településén is megdőltek az eddigi hidegrekordok. Mohóban évente akár nyolc hónapon át is tarthat a havas-jeges évszak, a város éves átlaghőmérséklete mínusz három fok. Az eddigi hidegrekord -52,3 Celsius fok volt ebben a városban.

hidegrekord
Kína

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.