Ugrás a tartalomra
Pixabay/Katrina_S/Illusztráció

-53 fokkal dőlt meg a hidegrekord egy kínai városban

2023.01.23
10:03
Forrás
hirado.hu
Mínusz 53 fokos rekord hideget mértek vasárnap Kína legészakibb városában, Mohóban – közölte a helyi meteorológiai szolgálat.

Az orosz határ közelében fekvő városban vasárnap már a harmadik egymást követő napon süllyedt mínusz 50 Celsius-fok alá a minimum-hőmérséklet.

A legújabb hideghullámban a térség sok más településén is megdőltek az eddigi hidegrekordok. Mohóban évente akár nyolc hónapon át is tarthat a havas-jeges évszak, a város éves átlaghőmérséklete mínusz három fok. Az eddigi hidegrekord -52,3 Celsius fok volt ebben a városban.

hidegrekord
Kína

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.