Ugrás a tartalomra
Méhkaptár
Pixabay

60 ezer méh egy álmennyezetben

2019-08-23
14:32
Forrás
Euronews, hvg.hu
Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

A két méhész, akiket kihívtak a házhoz, sikeresen el tudta szállítani a méheket, a mézet pedig kinyerték. Mint elmondták, a méhkas nagyjából tíz hónapos lehetett. A rovarok most egyikük kertjében lett elhelyezve. A kontinensen nem számít ritkaságnak, hogy szakembereket hívnak egy-egy ház vagy nagyobb épületben megbúvó méhkasok, darázsfészkek felszámolásához illetve áthelyezéséhez, de az ritkaság, hogy ennyi méh összegyűlik egyetlen helyen.

méh
méz
Ausztrália
Brisbane

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.