Ugrás a tartalomra

65. napja tart a háború Izrael és a Hamász között

2023.12.10
11:39
Forrás
hirado.hu, euronews
Továbbra is súlyos harcok folynak Gáza déli részén, ENSZ-iskolából is lőttek a terroristák az izraeli katonákra.

Az Egyesült Államok közben megvétózta azt a határozattervezetet, amely újabb humanitárius tűzszünetet szorgalmazott volna a Gázai övezetben.

Jelenleg a dél-gázai Hán Júnisz környékén harcol az izraeli hadsereg a terroristák ellen, sürgős felhívást közzétéve a civilek számára, hogy hagyják el a terület nagy részét. A harcok azután folytatódtak, hogy a múlt héten megszűnt a tűzszünet. A terroristák egy, az ENSZ által működtetett iskolából is tüzet nyitottak az izraeli csapatokra. A Hamász bejelentette, hogy továbbra is rakétákkal támadja Izraelt.

Szombaton az izraeli miniszterelnök felszólalásában arról beszélt, hogy Izrael folytatja a Hamász megsemmisítése érdekében indított igazságos háborúját a Gázai övezetben. A többi országnak is meg kell értenie, hogy nem lehet egyszerre támogatni a Hamász felszámolását, valamint ezzel egyidejűleg a háború végét is követelni, ami viszont lehetetlenné tenné az iszlamista szervezet megsemmisítését – fogalmazott Benjámin Netanjahu.

A gázai egészségügyi minisztérium szombati közlése szerint az izraeli hadműveletek következtében eddig legalább 17.700 palesztin vesztette életét az övezetben.

Izrael
palesztinok
Gáza

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.