Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

80 fertőzött utas miatt karantén alatt a hajó

2021.10.28
14:49
Forrás
Szerbiai RTV
Egy teljes hajót kellett karantén alá vonni Bécsben, mivel 80 koronavírussal fertőzött utast regisztráltak rajta.

A 178 utasból 80 fertőzött egy, a Dunán közlekedő német hajón – közölte a bécsi válságstáb. Az utasokat azért tesztelték, mert el akarták hagyni a hajót, hogy körbejárják a várost. Mind az utasokat, mind a személyzetet karanténba helyezték, és elrendelték, hogy ne hagyják el a hajót. 

karantén
Bécs
válságstáb

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.