Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

89 napja nincs megbékélés Ukrajna és Oroszország között

2022.05.23
13:23
Forrás
Szerbiai RTV, MTI, Index
89. napja tart az orosz-ukrán konfliktus.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül beszélt a davosi Világgazdasági Fórumon, ahol maximális szankciókat követelt Oroszországgal szemben.

Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

A következő intézkedéseket kérte a nyugati országoktól: teljes körű olajembargót, kivétel nélkül az összes orosz bank kizárását a globális rendszerekből, teljes kivonulást az orosz IT-szektorból, valamint az Oroszországgal való kereskedelem teljes felfüggesztését. Mindeközben Lengyelország felmondta az Oroszországot Európával összekötő Jamal gázvezetéken történő gáztranzitról szóló lengyel–orosz kormányközi szerződést. A döntést diplomáciai jegyzék formájában ismertetik Oroszországgal. Időközben arról szólnak a hírek, hogy Oroszország felajánlotta a tárgyalások folytatásának lehetőségét, amelyet korábban Ukrajna kérésére fagyasztottak be.

ukrán
orosz
Volodimir Zelenszkij
hadiállapot
Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.