Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Alec Baldwin lelőtt két embert egy filmforgatáson, az egyikük meghalt

2021.10.22
07:10
2021.10.22
13:06
Forrás
index.hu, hvg.hu, MTI
A tragédia a Rust című westernfilm forgatásán történt, a forgatáshoz használt kellékfegyverrel.

A hatóságokat helyi idő szerint csütörtökön 13 óra 50 perckor értesítették az esetről. Közlésük szerint egy nő és egy férfi sérült meg. Előbbit később a 42 éves Halyna Hutchinsként, a film operatőreként, utóbbit a 48 éves Joel Souzaként azonosították, aki a film rendezője.

A rendőrség szerint mindkettejüket életveszélyes sérüléssel szállították kórházba. A nő életét azonban már nem tudták megmenteni. Az egyik helyi lap szerint Baldwint könnyek között látták a helyi seriff irodája előtt.

A filmet Új-Mexikóban forgatták. A forgatási munkálatokat megszakították. A rendőrség vizsgálja a történteket, de egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével. Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

A 63 éves Alec Baldwin a Rust címszereplője és egyben társproducere is.

Alec Baldwin
filmforgatás
lelőtte
megölte
operatőr

Most

14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű