Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Amerikában kezdődhet a 12-15 év közötti gyerekek oltása

2021.05.11
08:41
2021.05.11
12:54
Forrás
Szerbiai RTV, , hvg.hu
Engedélyezte a 12-15 év közötti gyerekek beoltását a koronavírus elleni, amerikai-német fejlesztésű Pfizer-vakcinával az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete.

Eddig a 16 évnél idősebbek számára volt elérhető az oltóanyag az országban az illetékes hatóság vészhelyzeti engedélye alapján. A gyártó márciusban arról számolt be, hogy a készítmény erős immunválaszt váltott ki a klinikai vizsgálatban részt vevő 12-15 éveseknél is, használata pedig nemcsak hatékony, hanem biztonságos is. A CNBC cikke szerint a vakcinából ugyanúgy két adagra van szükség, három hét különbséggel.

Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezetője azt közölte, hogy hamarosan az Európai Unióban is engedélyezhetik a Pfizer oltóanyagát a 12–15 évesek számára, akár már májusban. „Jelenleg a kitűzött cél a júniusi jóváhagyás. Vizsgáljuk, hogy előre tudjuk-e ezt hozni május végére” - mondta.

Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
koronavírus elleni védőoltás
Amerikai Egyesült Államok

Most

12:55, Frissítve: 13:45

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.

Népszerű