Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

Amerikai zászlót égettek Athénban

2019.10.06
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
Amerikai zászlót égettek, és összeverekedtek a tüntetők a rendőrökkel tegnap este Athénban. A hatóságok könnygázt is bevetettek a demonstrálók ellen.

A mintegy száz tüntető azért vonult utcára, hogy elégedetlenségét fejezze ki azzal kapcsolatban, hogy Görögország és az Amerikai Egyesült Államok megállapodjon egy amerikai katonai bázis létrehozásáról a mediterrán országban. A tüntetés Mike Pompeo amerikai külügyminiszter athéni látogatása alkalmával robbant ki. A demonstráció résztvevői egy szakszervezet tagjai voltak, amelyet a görög kommunista párt támogat. Időközben Mike Pompeo azt nyilatkozta, hogy a két ország kapcsolata soha nem volt még ilyen jó.

Athén
tüntet
amerikai
zászló
könnygáz

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű