Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

Amerikai zászlót égettek Athénban

2019.10.06
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
Amerikai zászlót égettek, és összeverekedtek a tüntetők a rendőrökkel tegnap este Athénban. A hatóságok könnygázt is bevetettek a demonstrálók ellen.

A mintegy száz tüntető azért vonult utcára, hogy elégedetlenségét fejezze ki azzal kapcsolatban, hogy Görögország és az Amerikai Egyesült Államok megállapodjon egy amerikai katonai bázis létrehozásáról a mediterrán országban. A tüntetés Mike Pompeo amerikai külügyminiszter athéni látogatása alkalmával robbant ki. A demonstráció résztvevői egy szakszervezet tagjai voltak, amelyet a görög kommunista párt támogat. Időközben Mike Pompeo azt nyilatkozta, hogy a két ország kapcsolata soha nem volt még ilyen jó.

Athén
tüntet
amerikai
zászló
könnygáz

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű