Ugrás a tartalomra
AP Photo/Valentin Bianchi

Apadnak a folyók, de rengeteg a halott és az eltűnt

2021.07.20
12:36
Forrás
MagyarSzó
Valamelyest javult a helyzet az árvizek sújtotta német és belga területeken.

Németországban 165-re, Belgiumban 36-ra emelkedett az áldozatok száma. Számos embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, Belgiumban például 163 embert.

Hollandiában tovább apadtak a múlt héten megáradt folyók, de az árvízveszély továbbra is fennáll.

Belgiumban 36-ra emelkedett az áldozatok száma. Harmincketten vesztették életüket a liege-i, ketten a muri régióban, egy ember Charleroi régiójában és szintén egy ember a Luxemburg nevű belga tartományban. A holttestek közül 23-at a Meuse egyik mellékfolyója, a Vesdre völgyében találtak meg.

AP Photo/Valentin Bianchi

A németországi Rajna-vidék-Pfalzban, az áradások által leginkább érintett tartományban 117-re nőtt a halálos áldozatok száma, és 749-en sérültek meg. Észak-Rajna-Vesztfáliában a legfrissebb adatok szerint 47-en vesztették életüket az ítéletidőben, míg Bajorországban egy ember halt meg a hétvégi áradásokban.

A kormány és a tartományok együtt építik újjá a természeti csapás sújtotta területeket - ígérika az ileltékesek. Olaf Scholz pénzügyminiszter elmondta, hogy több mint 300 millió eurót készít elő gyorssegélyekre.

apadás
áradás
Belgium
Németország
eltűnt
áldozat

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.