Ugrás a tartalomra
Tanjug/Appalshop via AP

Árvíz pusztít Amerikában - VIDEÓ

2022.08.01
13:06
2022.08.01
13:13
Forrás
Euronews.com
Pusztító árvíz tombol Amerika több államában. Kentucky-ban a legrosszabb a helyzet, ugyanis ott már az áradások következtében legalább 28-an vesztették életüket.

Az időjárás más államokat sem kímélt, ugyanis Nevadában és Las Vegasban is víz alatt van több utca, valamint számos repülőjáratot is töröltek.

Szakemberek szerint a helyzet továbbra sem fog javulni, ugyanis az esőzés egyelőre nem ér véget az államokban.

A tudósok szerint a szélsőséges időjárásért főként a klímaváltozás okolható.

Szerintük, ha nem sikerül megfékezni a globális felmelegedést, ez évről évre rosszabb lesz.

árvíz
árvízvédelem
árvízvédelmi készültség
árvízveszély
Kentucky
Amerikai Egyesült Államok

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.