Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Rod Lamkey

Átvilágítják a Washingtonba vezényelt nemzeti gárdistákat

2021-01-18
22:08
2021-01-18
22:37
Forrás
hirado.hu, AP
Az amerikai elnök beiktatási ünnepségének idejére minden eddiginél alaposabban átvizsgálják a Washingtonba vezényelt nemzeti gárdistákat. Az intézkedéssel a belső fegyveres fenyegetést akarják elkerülni.

A szövetségi fővárosba az Egyesült Államok minden részéből érkeznek nemzeti gárdisták, mégpedig huszonötezer fő, az ilyenkor szokásos létszám két és félszerese. A katonaság rutinszerűen megvizsgálja, hogy a szolgálattevőknek vannak-e szélsőséges kapcsolataik, viszont a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI további átvilágítást végez. A titkosszolgálat a beiktatási esemény fő biztonsági felelőse, de sokszereplős az ünnepség biztosítása, a hadseregtől és a Nemzeti Gárdától, valamint az FBI-on és a fővárosi rendőrségen át egészen a Capitolium rendőrségéig terjed.

Ryan McCarthy hadseregért felelős államtitkár szerint a hírszerzési jelentések arra utalnak, hogy egyes csoportok fegyveres gyűléseket szerveznek a beiktatás napjáig és feltételezhetően azután is. A legfőbb cél szerinte, hogy az Egyesült Államokban a hatalomátadás incidens nélkül történjen. Ez nemzeti prioritás – fogalmazott McCarthy.

Joe Biden
beiktatási ceremónia
Ryan McCarthy

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.