Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Ausztrália is a klímavédelem útjára lépne

2020.01.15
14:43
2020.01.15
14:51
Forrás
elobolygonk.hu
Scott Morrison miniszterelnök a térséget sújtó bozóttüzek hatására változtatni kíván a szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos politikáján.

A miniszterelnök mintegy kétmilliárd ausztrál dolláros költségvetésű Nemzeti Bozóttűz-helyreállítási Ügynökséget hozna létre, amelynek a bozóttüzek okozta károk enyhítése lenne a feladata. Az ausztrál kormány a jövőben változtatna a klímaváltozást előidéző üvegházhatású gázok kibocsátásának mennyiségén, mivel ezek hatására melegebbé és szárazabbá váló éghajlat emeli a súlyos bozóttüzek kialakulásának valószínűségét.

Ausztrália
klímavédelem

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.