Ugrás a tartalomra
Tánccal üdvözlik a törvény kiszavazását
Tanjug via AP/Lukas Coch/AAP

Ausztrália zöld fényt ad a melegházasságnak

2017-12-07
15:30
2017-12-07
15:39
Forrás
HVG
Az ausztrál szenátust követően a képviselőház is megszavazta csütörtökön azt a törvényt, ami az azonos neműek házasságkötését teszi lehetővé. A képviselőházban taps és éneklés követte a szavazást.

Újraírták a házasság fogalmát, így már nem kimondottan férfi és nő, hanem két ember szövetségeként határozza meg a házasságot. A királyi beleegyezés és más formaságok után a jogszabály egy hónapon belül hatályba léphet. Az első ausztráliai melegházasságokat várhatóan két hónap múlva köthetik meg.

Ausztráliában 1997-ig több tagállamban még törvénybe ütköző volt a homoszexualitás. Idén ősszel a lakosság többsége, 62 százaléka postai úton intézett konzultáción támogatta a melegházasságok legalizálását célzó reformot.

Ausztrália
melegházasság

Most

12:14

Orbán: Magyarország időt nyert

Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

Népszerű

Bundestag homlokzata

Megtámadták Angela Merkelt

Egy afgán származású migráns akart Angela Merkelre támadni Berlinben - a rendőrség szerint. Az incidens akkor történt, amikor a német kancellár elhagyta a Reichstag épületét.