Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Ausztriában a beoltottaknak megszűnt az egészségügyi zárlat

2021.12.12
20:31
2021.12.12
20:47
Forrás
hirado.hu, MTI
Februártól akár 3600 euró pénzbüntetést is kaphatnak a 14 évnél idősebb oltatlanok.

Ausztriában a koronavírus ellen beoltottak számára megszűnt az egészségügyi zárlat, a kulturális és szórakoztatóhelyek esetében már vasárnap, az üzletek pedig hétfőn nyitnak ki teljesen. A szabályok azonban az egyes tartományokban különbözőek lesznek. A beoltatlanok számára az egész országban marad az egészségügyi zárlat, vagyis csak néhány esetet kivéve hagyhatják el otthonukat. A lakosság 67,7 százaléka van teljesen beoltva, amely Nyugat-Európa átlagához képest alacsony arány.

Ausztria első európai ország, amely kötelezővé teszi a védőoltást a 14 évnél idősebbek számára. Február 1-jétől, aki ennek nem tesz eleget, az akár 3600 euró pénzbüntetést is kaphat.

Ausztria
védőoltás
koronavírus

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.