Ugrás a tartalomra
Tanjug/Justin Sullivan/Pool via AP

Az alelnökjelöltek vitáját is megrendezték az Amerikai Egyesült Államokban

2020.10.08
07:56
Forrás
hirado.hu, CNN
A jelenlegi republikánus alelnök, Indiana egykori kormányzója, Mike Pence és Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje, Kalifornia állam szenátora szócsatáztak egymással szerda este.

A koronavírus miatt a vita szervezői a két jelölt közé egy plexifalat húztak, hogy véletlenül se fertőzhessék meg egymást. Ráadásul mintegy 3,7 méterre ültették őket egymástól, hogy még kisebb esélye legyen a vírus esetleges továbbadásának. A korlátozott számú, meghívott vendég csak negatív teszttel léphetett be a vitára, kötelező maszkviselés mellett.

Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

A témák között szerepelt a koronavírus-járvány, az amerikai egészségügy és az adópolitika kérdése.

Elemzők szerint a demokraták jelöltje nyerte az estét, kormányközeli szakértők szerint pedig Mike Pence volt a jobb. Ám a nézői vélemények alapján egy légy volt az est sztárja, aki a jelenlegi alelnök fejére szállt.

alelnökjelölt
vita
Mike Pence
Kamala Harris
Amerika
Amerikai Egyesült Államok

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.