Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Az amerikai elnök kereskedelmi megállapodást írt alá az Európai Unióval

2019-08-02
22:01
2019-08-02
22:07
Forrás
MTI
Növekedhet majd az EU-ba irányuló amerikai marhahúsexport.

Megállapodást írt alá Donald Trump amerikai elnök pénteken Washingtonban az Európai Unió képviselőivel az unióba irányuló amerikai marhahúsexport növeléséről. A megállapodást a Fehér Házban írták alá ünnepélyes keretek között, Trump az eseményre több amerikai farmert hívott meg vendégként. Az amerikai elnök „nagy jelentőségű” előrelépésnek minősítette a megállapodást. Azt is közölte, hogy a jövő évtől kezdve az amerikai marhahúsexport mintegy 46 százalékos növekedésére lehet számítani. A most aláírt megállapodást az Európai Parlamentnek még jóvá kell hagynia.

Amerika
Amerikai Egyesült Államok
Egyesült Államok
Donald Trump
marhahús
marhahúsexport
Európai Unió
megállapodás
kereskedelmi megállapodás
Washington
farmer

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.