Ugrás a tartalomra
Pixabay/larahcv/illusztráció

Az amerikai fiatalok 12%-a nem hallott még a holokausztról

2020.09.17
19:20
2020.09.17
19:29
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai fiatalok mintegy egynegyede hiszi, hogy a holokauszt csupán egy mítosz.

A megkérdezett fiatalok 63 százaléka nem tudja, hogy a holokausztban hatmillió zsidót öltek meg, míg minden tizedik személy úgy gondolja, hogy a zsidók idézték elő a holokausztot - derült ki a Németországgal Szembeni Zsidó Anyagi Követelések Konferenciájának kutatásából. A felmérés során ezer, más-más amerikai államban élő, 18 és 39 év közötti személyt kérdeztek meg. A fiatalok 23 százaléka hiszi azt, hogy a holokauszt mítosz, vagy hogy túloznak, amikor róla beszélnek, míg 12 százalékuk egyáltalán nem is hallott róla. A megkérdezettek 48 százaléka egyetlen koncentrációs tábort sem tudott megnevezni. Auschwitzról a kérdezettek 46%-a hallott.

A megkérdezettek nagyobb része úgy gondolja, kötelezővé kellene tenni az iskolákban azt, hogy oktassanak erről a témáról. 

Amerikai Egyesült Államok
holokauszt
történelem

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.