Ugrás a tartalomra
Pixabay/larahcv/illusztráció

Az amerikai fiatalok 12%-a nem hallott még a holokausztról

2020-09-17
19:20
2020-09-17
19:29
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai fiatalok mintegy egynegyede hiszi, hogy a holokauszt csupán egy mítosz.

A megkérdezett fiatalok 63 százaléka nem tudja, hogy a holokausztban hatmillió zsidót öltek meg, míg minden tizedik személy úgy gondolja, hogy a zsidók idézték elő a holokausztot - derült ki a Németországgal Szembeni Zsidó Anyagi Követelések Konferenciájának kutatásából. A felmérés során ezer, más-más amerikai államban élő, 18 és 39 év közötti személyt kérdeztek meg. A fiatalok 23 százaléka hiszi azt, hogy a holokauszt mítosz, vagy hogy túloznak, amikor róla beszélnek, míg 12 százalékuk egyáltalán nem is hallott róla. A megkérdezettek 48 százaléka egyetlen koncentrációs tábort sem tudott megnevezni. Auschwitzról a kérdezettek 46%-a hallott.

A megkérdezettek nagyobb része úgy gondolja, kötelezővé kellene tenni az iskolákban azt, hogy oktassanak erről a témáról. 

Amerikai Egyesült Államok
holokauszt
történelem

Most

15:57, Frissítve: 16:09

Veszélyben a hólyagfű

A források elterelése veszélyezteti a Pešter-fennsík aljában található lápot, amely egy ritka húsevő növénynek, a hólyagfű egy fajtájának az egyedüli élőhelye a Balkán-félszigeten.
13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.