Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Eric Gay

Az amerikai hadsereg szögesdróttal védi a határt

2018-11-14
19:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai hadsereg szögesdrótot helyezett ki az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó határára, hogy ezzel is megakadályozza a migránskaravánt. A bevándorlók első csoportja elérte Tijuana városát.

Fotó:Tanjug/AP/Rodrigo Abd

A körülbelül 400 főből álló csoport hátra hagyva a többi migránst Mexikó városában, buszokkal jutott el a határvárosba. A nagyobb csoportok érkezése a következő napokban várható - tájékoztattak a jótékonysági szervezetek képviselői.

Fotó:Tanjug/AP/Rodrigo Abd

A hondurasi, guatemalai és salvadori migránsok csoportja a mexikói-amerikai határ felé igyekszik, hogy azt átlépve menedékjogot kérjenek. Donald Trump a napokban írta alá azt a rendeletet, amellyel 90 napra felfüggesztette annak lehetőségét, hogy az ország területére illegálisan belépők, menedékjogi státuszt kérjenek.

Amerikai Egyesült Államok
migránsok

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű