Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Eric Gay

Az amerikai hadsereg szögesdróttal védi a határt

2018-11-14
19:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai hadsereg szögesdrótot helyezett ki az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó határára, hogy ezzel is megakadályozza a migránskaravánt. A bevándorlók első csoportja elérte Tijuana városát.

Fotó:Tanjug/AP/Rodrigo Abd

A körülbelül 400 főből álló csoport hátra hagyva a többi migránst Mexikó városában, buszokkal jutott el a határvárosba. A nagyobb csoportok érkezése a következő napokban várható - tájékoztattak a jótékonysági szervezetek képviselői.

Fotó:Tanjug/AP/Rodrigo Abd

A hondurasi, guatemalai és salvadori migránsok csoportja a mexikói-amerikai határ felé igyekszik, hogy azt átlépve menedékjogot kérjenek. Donald Trump a napokban írta alá azt a rendeletet, amellyel 90 napra felfüggesztette annak lehetőségét, hogy az ország területére illegálisan belépők, menedékjogi státuszt kérjenek.

Amerikai Egyesült Államok
migránsok

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.