Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Eric Gay

Az amerikai hadsereg szögesdróttal védi a határt

2018-11-14
19:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai hadsereg szögesdrótot helyezett ki az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó határára, hogy ezzel is megakadályozza a migránskaravánt. A bevándorlók első csoportja elérte Tijuana városát.

Fotó:Tanjug/AP/Rodrigo Abd

A körülbelül 400 főből álló csoport hátra hagyva a többi migránst Mexikó városában, buszokkal jutott el a határvárosba. A nagyobb csoportok érkezése a következő napokban várható - tájékoztattak a jótékonysági szervezetek képviselői.

Fotó:Tanjug/AP/Rodrigo Abd

A hondurasi, guatemalai és salvadori migránsok csoportja a mexikói-amerikai határ felé igyekszik, hogy azt átlépve menedékjogot kérjenek. Donald Trump a napokban írta alá azt a rendeletet, amellyel 90 napra felfüggesztette annak lehetőségét, hogy az ország területére illegálisan belépők, menedékjogi státuszt kérjenek.

Amerikai Egyesült Államok
migránsok

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.