Ugrás a tartalomra
Pixabay/Proulain/illusztráció

Az amerikai képviselőház határozatban ismerte el az örmény népirtást

2019.10.30
08:18
Forrás
MTI, hirado.hu
Határozatban ismerte el a törökök által végrehajtott örmény népirtást az amerikai képviselőház kedden. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter határozottan elítélte a döntést.

Twitter-üzenetében hangsúlyozta: Törökország érvénytelennek és meg nem történtnek tekinti az amerikai határozatot. Mint írta, Törökország keresztbe tett az Egyesült Államoknak az Északkelet-Szíriában indított hadműveletével, és a képviselőház most ezt bosszulja meg határozatával. A határozat egyébként arra szólít fel, hogy az Egyesült Államok mostantól népirtásként emlékezzék meg arról, hogy az ottomán török birodalom a 20. század elején, 1915 és 1923 között másfél millió örményt tervszerűen lemészárolt. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikai kongresszusban egyáltalán előterjesztettek egy olyan javaslatot, amely felvetette az örmény népirtás elismerését.

Amerikai Egyesült Államok
Örményország
Törökország
képviselőház
népirtás
Mevlüt Cavusoglu

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.