Ugrás a tartalomra
Tanjug/Kevin Lamarque/Pool Photo via AP

Az Egyesült Államok bezárja kijevi nagykövetségét

2022.02.15
10:08
Forrás
hirado.hu
Az ok: időben cselekszenek, még mielőtt egy esetleges orosz invázió bekövetkezne Ukrajnában – jelentette be hétfői közleményében Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Ukrajnai nagykövetségüket ideiglenesen áthelyezik Lvivbe. Blinken kiemelte, hogy a mostani lépések csak „óvintézkedések”, és az Egyesült Államok elkötelezettsége Ukrajna szuverenitása és területi integritása iránt rendíthetetlen. A külügyminiszter ismét felhívta a figyelmet, hogy továbbra is a diplomáciai megoldásra törekszenek. Elmondása szerint kapcsolatban állnak az orosz kormánnyal, Biden elnök felhívta Putyin elnököt, ő pedig tárgyalt Lavrov külügyminiszterrel.

Ukrajna
Kijev
Egyesült Államok
Antony Blinken

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.