Ugrás a tartalomra
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa

A török invázió miatt az ENSZ BT összehívását kérik

2018-01-21
19:48
2018-01-21
21:00
Forrás
MTI
A francia védelmi miniszter szerint Törökország olyan kurd erőket támad, amelyek elkötelezett szövetségesei annak a koalíciónak, melynek Franciaország is tagja.

Franciaország felszólítja Törökországot, hogy hagyja abba a kurdok elleni offenzívát Szíria északnyugati részén, és egyúttal kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását. A francia védelmi miniszter szerint a török invázió árt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelemnek. Törökország attól tart, hogy a környező országokban élő kurd kisebbség megerősödik vagy önállósodik, ez pedig felbátoríthatja az autonómiatörekvéseket dédelgető, több mint tízmilliós törökországi kurd közösséget.

török
invázió
ENSZ BT

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Bundestag homlokzata

Megtámadták Angela Merkelt

Egy afgán származású migráns akart Angela Merkelre támadni Berlinben - a rendőrség szerint. Az incidens akkor történt, amikor a német kancellár elhagyta a Reichstag épületét.