Ugrás a tartalomra
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa

A török invázió miatt az ENSZ BT összehívását kérik

2018-01-21
19:48
2018-01-21
21:00
Forrás
MTI
A francia védelmi miniszter szerint Törökország olyan kurd erőket támad, amelyek elkötelezett szövetségesei annak a koalíciónak, melynek Franciaország is tagja.

Franciaország felszólítja Törökországot, hogy hagyja abba a kurdok elleni offenzívát Szíria északnyugati részén, és egyúttal kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását. A francia védelmi miniszter szerint a török invázió árt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelemnek. Törökország attól tart, hogy a környező országokban élő kurd kisebbség megerősödik vagy önállósodik, ez pedig felbátoríthatja az autonómiatörekvéseket dédelgető, több mint tízmilliós törökországi kurd közösséget.

török
invázió
ENSZ BT

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.