Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt

Az EU szerint foglalkozási megbetegedésként kell elismerni a koronavírus-fertőzést

2022.05.19
17:46
Forrás
MTI
Erre azokban az államokban van szükség, ahol a tevékenységek bizonyítottan csak megfertőződés kockázata mellett végezhetők.

Ez azt jelenti, hogy az érintett ágazatok munkavállalói, akik munkahelyükön fertőződnek meg a vírussal, a nemzeti szabályoknak megfelelően konkrét jogokat, például kártalanításra való jogosultságot szerezhetnek - mondta Nicolas Schmit uniós biztos. A javaslat fő célja a jobb felkészülés az esetleges jövőbeli egészségügyi válságokra.

Ez azt is jelenti, hogy fokozni kell a munkavállalóknak nyújtott támogatást a koronavírus-járvány esetleges jövőbeli hullámai alkalmával - tette hozzá Nicolas Schmit.

koronavírus
EU
megbetegedés

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.