Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Nikola Anđić

Az EU szerint nem szabad diszkriminálni azokat, akik elutasítják a védőoltást

2021-01-19
19:58
Forrás
Euronews
Egyes európai vezetők már megkezdték a felkészülést a koronaútlevelek kidolgozására.

Görögország és Portugália azt szeretné, ha az oltási igazolványokkal újra akadálymentes lenne a nemzetközi utazás és beindulna a turizmus. Néhány országban viszont, például Franciaországban erős az oltásellenesség, így a koronaútlevél ötletét is sokan ellenzik. Az Európai Bizottság azt hangsúlyozza, hogy nem sérülhetnek a jogaik az oltást elutasítóknak. Ők valószínűleg majd teszteléssel, illetve karanténnal utazhatnak. Az uniós vezetők a csütörtökön fognak tárgyalni az ügyről. A megosztottság miatt nem várható gyors döntés az oltási igazolás kérdésében.

Európai Bizottság
védőoltás
diszkrimináció

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.