Ugrás a tartalomra
epp

Az EU továbbra is fenntartja a beutazási korlátozást Szerbiával szemben

2020.09.30
15:56
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió várhatóan október első feléig hatályban tartja a Szerbiában élők beutazási korlátozását.

Továbbra is azon a listán van rajta Szerbia, amelyen szereplő országokkal szemben utazási korlátozásokat tart fenn az Európai Unió - tudta meg a Tanjug hírügynökség. A diplomáciai forrásaik szerint a beutazási korlátozás még október első felében is fennáll majd.

Mint írják, a hírügynökség diplomáciai forrásai megerősítették, hogy az EU-tagállamok nem vizsgálták felül döntésüket a mai nap folyamán, továbbra sem lehet beutazni a járványügyi helyzet miatt a listán szereplő országoknak az EU területére.

beutazási korlátozás
Európai Unió
Szerbia
felülvizsgálat

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.