Ugrás a tartalomra
pixabay/elchinator

Az európai államok közül ma Franciaországban volt a legtöbb áldozat: 833

2020-04-06
21:45
Forrás
MTI
Már több mint 1,3 millió fertőzöttje van a koronavírusnak világszinten. Eddig mintegy 72 ezren haltak meg a járvány miatt

Az európai államok közül Franciaországban követelt a kór legtöbb áldozatot, 833-an haltak meg. Ez lényegesen kevesebb mint az április 2-ai 1355-ös csúcs, de jóval több a tegnapi, 500 körüli értéknél. Vagyis Franciaországban egyelőre nem állapítható meg egyértelmű tendencia. Ma több mint 5 ezer új fertőzöttet regisztráltak, az összes pozitív eset száma a százezerhez közelít.

18:25 - 636 áldozatot jegyez ma Olaszország. Ez több mint 100-zal felülmúlja a tegnapi számot, de még mindig jónak mondható a korábbi napok ezer körüli értékeihez képest. Új fertőzöttként 4300 embert jegyeznek. Olaszországban összesen 16 és félezren haltak bele a koronavírusba, a fertőzöttek száma 130 ezer fölött van.

17:45 - Egyre biztatóbb számok érkeznek Spanyolországból a koronavírussal kapcsolatban. A halottak napi száma és az új fertőzötteké is folyamatosan csökken. Az elmúlt 24 órában 637 áldozatot jegyeztek, március 24-e óta ez a legjobb adat. A spanyoloknál összesen 135 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, ez a második legmagasabb érték az USA után. A koronavírusba eddig 13 ezren haltak bele Spanyolországban.

*

A gyógyultak száma 274 ezer felett van. A legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van, csaknem 340 ezer, a második helyen Spanyolország áll. A legtöbb halálos áldozatot továbbra is Olaszországban követelte a járvány, ott mintegy 16 ezren hunytak el ennek következtében. A fertőzés eddig 208 országban jelent meg.

Tanjug/AP Photo/ Nardus Engelbrecht

Az Egyesült Államokban eddig csaknem 10 ezren haltak meg, az esetek csaknem fele pedig a legnagyobb gócpontnak számító New Yorkban történt, a gyógyultak száma 17500. Donald Trump elnök legutóbbi sajtótájékoztatóján derűlátóan nyilatkozott. Leszögezte, hogy New Yorkban a halálozás csökkenő tendenciája jó jel lehet.

Tanjug/AP Photo/ Nardus Engelbrecht

Az európai gócpontnak számító Olaszországban 130 ezerhez közelít a regisztrált fertőzöttek száma, a halálos áldozatok száma mintegy 16 ezer, a gyógyultaké 22 ezer. Spanyolországban már ötödik napja csökken az új típusú koronavírus napi fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak száma - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium legutóbb közzétett adataiból. Az országban a fertőzöttek száma meghaladta a 135 ezret. 13 ezer fölé emelkedett a halottak száma, és több mint 40 ezren gyógyultak ki a betegségből.

Tanjug/AP Photo/ Nardus Engelbrecht

Nagy-Britanniában viszont nő a fertőzöttek száma, közel 50 ezren kapták el igazoltan a vírust, a halálos áldozatok száma pedig az ötezerhez közelít. Elővigyázatosságból kórházba szállították Boris Johnson brit miniszterelnököt, akiről tíz napja állapították meg, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségben szenved.

II. Erzsébet királynő a brit néphez intézett televíziós beszédében köszönetet mondott az állami egészségügyi szolgálat tagjainak és mindazoknak, akik mások gondját viselik.

Tanjug/AP Photo/ Frank Augstein

Foto: Tanjug/AP Photo/ Frank Augstein

Németországban a koronavírust bizonyítottan hordozó emberek száma átlépte a 100 ezres határt. A vírus okozta betegség halálos áldozatainak száma 1500-nál több, a betegségből 28 700 igazolt fertőzött lábalt ki.

Latin-Amerika országaiban is nő a fertőzöttek száma, de Pakisztán és Új-Zéland is hasonló helyzetben van, míg Dél-Koreában és Ausztráliában csökkenő tendenciát mutat az újonnan fertőzöttek száma.

koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzés
koronavírus-áldozat
COVID-19
Kína
Amerikai Egyesült Államok
Olaszország
Spanyolország
Németország
Franciaország
Irán
Egyesült Királyság

Most

17:19, Frissítve: 18:30

Online kerekesszékes edzésprogramot mutattak be

Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló, határon átnyúló együttműködési program Inter Pingpong 3 elnevezésű projektje szerbiai és magyarországi diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolókat ölel fel.

Népszerű